Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

«Δέχομαι κριτική επειδή σπάω κανόνες σιωπής» δηλώνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Νέες επικρίσεις κατά του Γ.Παπανδρέου

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάχθηκε κατά της παραίτησης υπουργών που θα είναι υποψήφιοι για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάχθηκε κατά της παραίτησης υπουργών που θα είναι υποψήφιοι για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την άποψη ότι η κριτική που δέχεται δεν είναι για αυτά που λέει, αλλά για το δικαίωμά του να τα λέει, εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην Real news, ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει: «Ξέρω πολύ καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και έχω την επίγνωση ότι αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής. Κάποιοι φίλοι μου ανησυχούν ότι "θα καώ". Αυτό δεν με αφορά. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρές τοποθετήσεις, χωρίς καιροσκοπισμούς, σκοπιμότητες και ανούσιες σκιαμαχίες».

Ερωτηθείς για τη σεναριολογία, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιμείνει έως τέλους στην υποψηφιότητά του, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει: «Ξέρω ότι κάποιοι ενοχλούνται. Ο δρόμος που έχω διαλέξει είναι δύσκολος, αλλά πολιτικά λυτρωτικός. Παιχνίδια με τη συνείδησή μου δεν κάνω».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εντείνει την κριτική του για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης υπό τον Γ.Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα δεν έπρεπε να μπει στο μνημόνιο και πως η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο στην αρχή, μη λαμβάνοντας μέτρα.

«Αντί για μέτρα, εμείς μοιράζαμε επιδόματα και αυξήσεις σε μισθούς» σημειώνει χαρακτηριστικά. Παραδέχεται ότι όλοι στην κυβέρνηση «έχουμε μερίδιο ευθύνης, πρωτίστως όμως όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση και έλαβαν τις στρατηγικές αποφάσεις βάσει των οποίων πορευτήκαμε. Όσοι άλλα έλεγαν για την οικονομία πριν από τις εκλογές και άλλα έκαναν μετά».

Ερωτηθείς τι θα σήμαινε εάν ο κ. Παπανδρέου αποφάσιζε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, ο Μ.Χρυσοχοΐδης δηλώνει: «Πιστεύω στην πολιτική ευθύνη και πιστεύω ότι οι ηγέτες ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, ερωτηθείς για τις διαδικασίες της διαδοχής, ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζει ότι δεν είναι εποχές για "δαχτυλίδια", δεν είναι καιρός για τακτικισμούς.

Εξ άλλου, τάσσεται κατά της παραίτησης από την κυβέρνηση υπουργών που θα είναι υποψήφιοι για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ για το θέμα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι εκλογές θα πρέπει να γίνουν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο το οποίο έχει αναλάβει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: