Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος προσωρινά αφέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ

Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα

Η απολογία του Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου
Η απολογία του Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική αντιμετώπιση του, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του. Την οριστική απόφαση για το εάν θα καταστεί κρατούμενος ή όχι θα λάβει σε λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Η προφυλάκιση αποφεύχθηκε γιατί ο εισαγγελέας έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με υψηλή εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Η διαφωνία των δύο, οδήγησε στην προσωρινή ελευθερία τον ηγούμενο Εφραίμ, η τύχη του οποίου θα κριθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Η απολογία του Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς στον κατηγορούμενο αποδίδεται κεντρικός πρωταγωνιστικός ρόλος στις ενέργειες που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: