Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Mεγάλη ουρά για το εορταστικό συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων

Εθελοντές πρόσφεραν σάντουιτς


Όλο και μακρύτερες οι ουρές για το συσσίτιο του δήμου Αθηναίων
Όλο και μακρύτερες οι ουρές για το συσσίτιο του δήμου Αθηναίων (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Περίπου 500 άτομα εξυπηρετήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς, το οποίο πραγματοποίησε γιορτινό τραπέζι με μουσακά. Όμως το φαγητό δεν επαρκούσε για όλους, όπως συμβαίνει κι άλλες μέρες, και περίπου 100 άτομα έφυγαν κρατώντας μόνο ένα σάντουιτς.

«Υπολογίζουμε ότι προσέρχονται στα συσσίτια ακόμα και 1800 άτομα την ημέρα. Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι φτάνει το 15%. Δυστυχώς το φαγητό δεν επαρκεί πάντα για όλους», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Αντώνης Ρόμπος, αντιπρόεδρος του ΚΥΑΔΑ και αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Την πρόσκαιρη λύση του σάντουιτς προσέφεραν εθελοντές με δική τους πρωτοβουλία. «Ερχόμαστε κάποιες μέρες, έπειτα από συνεννόηση με το ΚΥΑΔΑ και μοιράζουμε σάντουιτς ή λίγο φαγητό, όταν οι μερίδες του δήμου δεν επαρκούν για όλους» λέει ο Θοδωρής, ένας από τους εθελοντές.

Την Καθαρά Δευτέρα, το γεύμα θα είναι σαρακοστιανό, με ρύζι με γαρίδες και ταραμά.

«Σήμερα και αύριο μοιράζουμε πολύ καλό φαγητό, που το προμηθευτήκαμε από εταιρεία κέτερινγκ. Είμαστε κάθε μέρα κοντά στους άστεγους, αλλά θέλουμε και στις γιορτές να νιώθουν ότι οι εργαζόμενοι του Κέντρου είναι δίπλα τους» επισημαίνει ο κ. Ρόμπος.

Το φαγητό στο Κέντρο Σίτισης του ΚΥΑΔΑ διανέμεται δύο φορές ημερησίως, το μεσημέρι 12-1 μ.μ. και το απόγευμα 5-6 μ.μ.

Για την Καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Αθηναίων έχει προγραμματίσει και παραδοσιακό γλέντι στο λόφο του Φιλοπάππου και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: