Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μίζα 11 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια που «γέρνουν» σε εταιρεία-φάντασμα στις Παρθένες Νήσους



Μίζα 11 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια που «γέρνουν» σε εταιρεία-φάντασμα στις Παρθένες Νήσους
Nέα στοιχεία για την κατασκευή των περίφημων ελληνικών υποβρυχίων που «γέρνουν» από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal φέρνει στο φως δημοσίευμα του γερμανικού περιοσδικού Der Spiegel.

Σε δημοσίευμα με αντικείμενο τις «άγνωστες μίζες της Ferrostaal» γίνεται αναφορά στον «σκοτεινό» ρόλο του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Ματίας Μίτσερλιχ, για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες από τις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου για την αγορά υποβρυχίων από την Ελλάδα.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για εκταμίευση μια «περίεργης» προμήθειας ύψους 11 εκατ. ευρώ από μία εταιρεία-φάντασμα. Η εταιρεία αυτή φέρεται να εδρεύει στις Παρθένες Νήσους.

Ο ίδιος ο Μίτσερλιχ, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ σημειώνεται ότι για την υπόθεση της Ελλάδας είναι ύποπτος για απιστία.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο αποκαλύφθηκε, έπειτα από γραπτή απόφαση που διέρρευσε το δικαστήριο του Μονάχου, ότι δόθηκε σε πρόσωπα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το ένα τρίτο από τις μίζες, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την παραγγελία των τεσσάρων γερμανικών υποβρύχιων।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: