Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ανησυχία για νέες μειώσεις στις συντάξεις μετά τις εκλογές

Σίγουρο το «ψαλίδι» στο εφάπαξ


Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 μπορούν να αναζητηθούν, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα εισπραχθούν
Οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 μπορούν να αναζητηθούν, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα εισπραχθούν (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ενός νέους γύρου μειώσεων στις συντάξεις μετά τις εκλογές, ενώ δεδομένες θεωρούνται οι περικοπές στο εφάπαξ.

Το ασφαλιστικό σύστημα δοκιμάζεται από την καθίζηση των εσόδων, την «έκρηξη» των οφειλών προς τα Ταμεία, την εισφοροδιαφυγή και βεβαίως το «κούρεμα» από το PSI, από το οποίο οι ζημίες ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ περίπου.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας την Κυριακή στο Mega, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών, εφόσον συνεχισθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, καθώς υπογράμμισε ότι τα Ταμεία θα χρειασθούν 41 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η «μαύρη τρύπα» των Ταμείων θα διαμορφωθεί εφέτος περί τα 9 δισ. ευρώ.

Η αύξηση της ανεργίας στο 24% περίπου (1,2 εκατ. άτομα) έως τα τέλη του έτους, θα ζημιώσει το ασφαλισιτκό σύστημα κατά 6 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: