Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Καμία περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, διαβεβαιώνει ο Αντώνης Σαμαράς

Ομιλία στη Θήβα


Ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του
Ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Θήβα
Ρητή αναφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη Θήβα.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, ζητώντας και πάλι από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή, ώστε να πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές.

«Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας, κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως.»

Επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισ. του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης και υποστήριξε: «Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη γιατί την προστατεύουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της εγκληματικότητας, επαναλαμβάνοντας ότι «θα βγάλω τις κουκούλες από όσους καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας, τέρμα η ασυδοσία και η ατιμωρησία».

Για την παράνομη μετανάστευση αναφέρθηκε στις επαφές που έχει ήδη ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος γυρνά δεξιά και αριστερά και με κατηγορεί. Ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι ο κ. Βενιζέλος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με την συνείδησή μου, δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν πιστεύω για να παραμείνω μέσα σε όλα όπως κάνει ο κ. Βενιζέλος.»

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών τόνισε: «Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το πρώτο κόμμα παίρνει την πρωθυπουργία. Τους καταλαβαίνω. Έχουν άγχος ότι χάνουν την εξουσία.»

Επιτέθηκε και στην Αριστερά λέγοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι τελείωσε η εποχή της ιδεολογικής τους τρομοκρατίας.

Έστρεψε όμως τα πυρά του και στα άλλα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου σημειώνοντας ότι «υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν ανήκουν στην Αριστερά, αλλά έχουν πάρει τις συνήθειές της και προσπαθούν απεγνωσμένα να εκμεταλλευτούν την απελπισία του κόσμου δίνοντας σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ που καταρρέει. Ψήφος σε αυτούς είναι πολιτική ασυλία και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: