Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: «Ο Παπανδρέου δεν με είχε ενημερώσει για το δημοψήφισμα»

«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»



Βενιζέλος: «Ο Παπανδρέου δεν με είχε ενημερώσει για το δημοψήφισμα»
«Οι Έλληνες κρατάνε στα χέρια τους την μοίρα της χώρας για την επόμενη δεκαετία», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι ο λαός θα πρέπει να λάβει μια καθαρή απόφαση. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν τον είχε ενημερώσει για την απόφαση του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει χρειάζεται καθαρή εντολή και νομιμοποίηση, ενώ ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία, ενώ επέμεινε στην άποψη ότι θα έπρεπε από το Μάιο του 2010 να είχε αναζητηθεί η πλειοψηφία των 3/5 (180 βουλευτών), ώστε να είχαμε μπορέσει να διαπραγματευτούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και να είχαμε αποφύγει πολλές «δωρεάν μαγκιές», οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι το κόμμα πληρώνει τη φθορά της διακυβέρνησης των τελευταίων δύομιση ετών.

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «διαπαιδαγώγησε» την παράταξή του προς μια αντιμνημονιακή κατεύθυνση και μετά μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
 

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, τόνισε ότι «οι ποινικές συμπεριφορές είναι ατομικές συμπεριφορές, δεν είναι συλλογικές. Και η ποινική ευθύνη είναι πάντα μια ατομική, προσωπική ευθύνη»

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πέρα από τις φήμες, δεν υπήρχαν στοιχεία ούτε από τη Δικαιοσύνη, ούτε από την κοινοβουλευτική έρευνα, ούτε από το εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και κατηγόρησε την ΕΕ για έλλειψη προνοητικότητας απέναντι στην κρίση χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το γεγονός ότι το πρώτο μνημόνιο δεν είχε μέσα τη μείωση του χρέους και δεν είχε μέσα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν ένα διαρθρωτικό ελάττωμα, το οποίο έπρεπε να το έχει αντιληφθεί και το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη πολύ νωρίτερα. «Το πρώτο μνημόνιο ήταν μία επείγουσα δανειακή σύμβαση με την οποία έπρεπε να λύσουμε αδήριτες ταμειακές ανάγκες. Δεν ήταν το ολοκληρωμένο σχήμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν τον ενημέρωσε για την απόφαση του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και προσέθεσε λέγοντας ότι εάν ήταν ενημερωμένος θα τον είχε αποτρέψει.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: