Το ΠΑΣΟΚ ήταν ενωμένο και δυνατό όταν εξέφραζε και στήριζε τους μη προνομιούχους Έλληνες.
Γι αυτό και η << Κοινωνική Συμφωνία >> χρειάζεται να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην πολιτική και θέλουν να υπηρετήσουν τον άνθρωπο χωρίς υποκρισία με μόνο οδηγό την αλήθεια .
Η ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα αποτελεί μία έκφραση διαμαρτυρίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα ή διαθέτει εναλλακτική και ρεαλιστική πρόταση εξουσίας;
Η ίδρυση του κόμματος <<Κοινωνική Συμφωνία>> προέκυψε ως ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα σε βαθειά ύφεση και διεύρυνση της φτώχειας.
Είναι η απάντηση για μια αξιόπιστη λύση εξόδου από την κρίση. Διαθέτει την πίστη και την ικανότητα να υπερασπιστεί μια πρόταση στηριγμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοσιονομικής τάξης με άμβλυνση στα προβλήματα των πολιτών.Είναι η πρόταση των εθνικών ισοδυνάμων.
Εκτός από ρεαλιστική είναι και προοδευτική αυτή η πρόταση;
Είναι προοδευτική διότι στηρίζεται στο αξίωμα ότι η Δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών. Θέτει στο επίκεντρο την προστασία του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος που προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την δημιουργία θέσεων εργασίας ,την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας.Γιαυτό άλλωστε
Πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σας να εγκαταλείψετε μετά από χρόνια το ΠΑΣΟΚ;
Αντιλαμβάνεστε ότι από τα φοιτητικά μου χρόνια της Νομικής αγωνίστηκα απαρασάλευτα για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία. την κοινωνική δικαιοσύνη και ταύτισα την ύπαρξή μου με αυτό το μεγάλο κίνημα της Αλλαγής. Ήταν επώδυνη όσο και επώδυνο το γκρέμισμα των ονείρων, το τσάκισμα της ελπίδας, η διάρρηξη της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς.
Είστε από τους ελάχιστους βουλευτές που δεν ψήφισαν κανένα από τα δύο μνημόνια. Ωστόσο, συγκεντρώνετε κι εσείς ένα μέρος της λαϊκής απογοήτευσης για την κυβερνητική πολιτική. Αυτό δεν είναι άδικο;
Πιστεύω ότι είναι δικαιολογημένη η απογοήτευση του λαού ,διότι δεν φανταζόταν αυτή την τραγική εξέλιξη.
Οφείλω όμως να τονίσω ότι οι συμπολίτες μου φέρονται με σεβασμό και απολαμβάνω την εκτίμησή τους. Γι αυτό τους ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων.
Σε αυτή την συγκυρία στάθηκα τυχερή διότι δεν ήμουν βουλευτής. Προσπάθησα σε αυτούς τους (14) μήνες, όπως και άλλοι ,να θέσουμε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το κράτος μας, αλλά να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευρύτατα κοινωνικά στρώματα.
Ο νομός Αχαΐας μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εκλογική βάση για την «Κοινωνική Συμφωνία». Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες από το εκλογικό σώμα της Αχαΐας;
Οι πολίτες της Αχαΐας στην πλειοψηφία τους είναι προοδευτικοί .
Γι αυτό και εκτιμώ ότι θα στηρίξουν την <<Κοινωνική Συμφωνία>>, όπως είχαν αγκαλιάσει το μεγάλο κίνημα του ΠΑΣΟΚ ,το 1974. Άλλωστε το έδειξαν και με την συμμετοχή τους στην πρώτη εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα στις 4 Απριλίου με ομιλήτρια την Πρόεδρο κ.Λούκα Κατσέλη.
Προσδοκώ επίσης ότι το εκλογικό σώμα ,επικροτώντας την στάση μου, θα με στηρίξει και προσωπικά για να συνεχίσω να υπηρετώ τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της εθνικής αξιοπρέπειας.
Για να υπάρξει μια ξεκάθαρη θέση αντίστασης σε ότι, συντηρητικό που οδηγεί την χώρα μας σε υποτέλεια και φτώχεια.
Πως νιώθετε που μετά από πολλά χρόνια θα είστε αντίπαλη με τον Γιώργο Παπανδρέου στην ίδια εκλογική περιφέρεια;
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αντίπαλα πρόσωπα, αλλά διαφορετικές πολιτικές.
Τελικά υπάρχει λύση ώστε η χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία και οι πολίτες να μην δοκιμαστούν ακόμα περισσότερο ;
Από την πρώτη στιγμή η <<Κοινωνική Συμφωνία>> ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου, έθεσε ως επιτακτικό στόχο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση με την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης που αξιοποιεί τους ανενεργούς πόρους και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ,κατανέμει δίκαια τα βάρη και στηρίζει το κοινωνικό κράτος.
Μπορούμε να αναφέρουμε την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που δόθηκαν στις Τράπεζες, την διεύρυνση της φορολογικής βάσης ,την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, προκειμένου τα έσοδα αυτά να δοθούν για την στήριξη του εισοδήματος των περισσότερων αδύνατων κοινωνικών ομάδων και τη σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.
Περιθώρια υπάρχουν για κοινωνική πολιτική και ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων;
Μπορούμε μέσα από την περιστολή της δημόσιας σπατάλης (προμήθειες ,ενοίκια στέγασης δημόσιων υπηρεσιών κ.λ.π) να εξοικονομήσουμε πόρους που θα κατευθυνθούν σε δημόσιες επενδύσεις και σε στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές (υγεία –πρόνοια) και πολιτικές για την απασχόληση .Να λοιπόν που υπάρχουν τα λεφτά?
Ο εκλογικός πήχης στην Αχαΐα που φτάνει;
Αυτό θα το κρίνει ο Λαός.
Εκτιμώ ότι με την ψήφο του θα δώσει την δυνατότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης αν κρίνω από την μεγάλη αποδοχή των πολιτών προς την <<Κοινωνική Συμφωνία>>.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου