Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ

«Όχι» σε δημοψήφισμα από Βενιζέλο και Ολάντ


«Όχι» σε δημοψήφισμα από Βενιζέλο και Ολάντ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ είχε για περίπου σαράντα λεπτά στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος. Στη συνάντηση, που συμμετείχε και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε, μεταξύ άλλων, στον γάλλο πρόεδρο τις βασικές θέσεις του για την αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση με δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «υπάρχει κοινή θέση με τον κ. Ολάντ στο θέμα του δημοψηφίσματος αφού και οι δύο απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι φυσιολογικό να συζητάμε μεταξύ μας και σε βάθος την κατάσταση της Ευρωζώνης. Ο κ. Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κανονίστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών αργά χθες το βράδυ και έπειτα από την ενόχληση που προκλήθηκε στα Ηλύσια Πεδία από τις υποτιμητικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για τον κ. Ολάντ κατά την επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, όπου τον αποκάλεσε «Ολαντρέου».

Κατόπιν αυτού υπήρξε επικοινωνία της γαλλικής προεδρίας με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατά την οποία απευθύνθηκε εσπευσμένη πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΠAΣΟΚ.

Mάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ρόλο του διαμεσολαβητή ώστε να προγραμματιστεί η συνάντηση ανέλαβε ο πρωήν πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνεχεία ο κ. Βενιζέλος θα κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΣΚ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο η επίσημη απάντηση από την γαλλική προεδρία ήταν πως «ο κ. Ολάντ δεν πραγματοποιεί συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: