Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Kόβουν κατά 50% την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων για τις εκλογές...



Τη μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης από το κράτος κατά 50% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, δέχτηκαν ομόφωνα τα κόμματα, ενώ παράλληλα συμφώνησαν να μειωθεί κατά 30% το κόστος της εκλογικής δαπάνης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη... διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Αντώνη Αργυρού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μειωθεί το κόστος της εκλογικής δαπάνης κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δηλαδή, το κόστος θα μειωθεί από τα συνολικά 60 εκ. ευρώ στα περίπου 40. Επίσης, τα κόμματα δέχθηκαν ομόφωνα τη μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης κατά 50%, τουλάχιστον από τις προηγούμενες εκλογές (από 6 εκ. σε 3 εκ. συνολικά).

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα του χρόνου προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμφωνήθηκε να γίνει η κατανομή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Επειδή αυτή τη φορά δεν υπάρχει η σταυροδοσία, σε ότι αφορά στο θέμα της προβολής των υποψηφίων βουλευτών, θα εφαρμοστούν οι κανόνες της δεοντολογίας μεταξύ των κομμάτων και των καναλιών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των κομμάτων να ανταλλάξουν απόψεις και για το θέμα των ντιμπέιτ, παρ' ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων, σχεδόν όλοι συμφωνούν στη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, αλλά όχι με την ίδια λογική...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: