Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κανονικά θα πληρωθεί και το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων...



Αποσυνδέεται το «χαράτσι» από τη ΔΕΗ...
Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εξοφλείται σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Τα ...
χρονικά περιθώρια είναι στενά για να συμφωνηθεί, να ψηφισθεί και να εισπραχθεί ένας νέος φόρος με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν Τα Νέα. Το «χαράτσι» απέδωσε έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2011.

Η ΔΕΗ πριν τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους μέχρι το το τέλος του έτους και τώρα το υπουργεί Οικονομικών πρέπει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα πληρωθεί για το 2012, πριν αυτό αντικατασταθεί από ένα ενιαίο φόρο το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προβλέπει «αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο».

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι από το 2013 το «χαράτσι» να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, στον οποίο θα ενσωματωθεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

Από το νέο φόρο δεν θα γλιτώσουν ούτε τα αγροτεμάχια, με εξαίρεση την αγροτική γη που χρησιμοποιείται για παραγωγή από αγρότες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: