Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο ρόλος του "Μακεδονίας-Θράκης"

Ο νέος υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλά για τους πρώτους στόχους του υπουργείου, τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ ξεκαθαρίζει πως το επανασυσταθέν υπουργείο δεν θα έχει τον συμβολικό ή τον διακοσμητικό χαρακτήρα του παρελθόντος, και στοχεύει να παίξει ρόλο πυρήνα ανάπτυξης της περιοχής.

 Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Καράογλου στο Redalert.gr

-κ. Καράογλου, πρώτες προτεραιότητες για το επανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Τι θα κάνετε για να μην μοιάζει με αυτό του παρελθόντος;

"Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί καταρχήν υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που τιμά την περιοχή μας και θέτει εκ νέου τη Μακεδονία και τη Θράκη στο επίκεντρο του αναπτυξιακού χάρτη της χώρας.
Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε να ηγούμαι αυτού του ιστορικού υπουργείου, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο διακυβέρνησης.
Το γεγονός ότι στο πιο μικρό κυβερνητικό σχήμα που έχει συσταθεί, υπάρχει θέση για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί απτή απόδειξη ότι τίποτε δεν θα θυμίζει τον συμβολικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα που είχε στο παρελθόν το ΥΜΑΘ.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργασθούμε, καθώς ξεκινάμε από μηδενική βάση και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο. Η αποστολή του υπουργείου είναι πολυσύνθετη, ώστε να αποτελέσει μοχλό προώθησης όλων των απαραίτητων πολιτικών που θα θέσουν και πάλι τη περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας."

-Τα Σκόπια δεν είδαν με «καλό μάτι» την επανασύσταση του υπουργείου. Πως το σχολιάζεται; Σκοπεύετε να είστε σε επαφή με τους γείτονες;

"Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για τα Σκόπια, η Μακεδονία ήταν είναι και παραμένει ελληνική και η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης. Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι έχει γίνει αναφορά από μέσα της γειτονικής χώρας ακόμα και στις παρεμβάσεις που έκανα ως βουλευτής για θέματα που αφορούν στην καπήλευση του ονόματος και των συμβόλων της Μακεδονίας.
Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και να παρεμβαίνουμε μέσω των αρμόδιων θεσμών, όταν βλέπουμε την ιστορία μας να πέφτει θύμα σφετερισμού. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο θεσμικό είμαι εδώ ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης θα συναντηθώ και θα συνεργασθώ με όποιους φορείς του εσωτερικού ή εξωτερικού ορίζουν τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές μου."

Πηγή: redalert.gr
 .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: