Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Οι «σωματοφύλακες» του Αντώνη Σαμαρά

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ



Οι «σωματοφύλακες» του Αντώνη Σαμαρά
Πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του επέλεξε να στελέχωσουν το Μέγαρο Μαξίμου σε θέσεις - κλειδιά ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος του νέου πρωθυπουργού είναι ο απόλυτος έλεγχος της νέας κυβέρνησης, γι' αυτό και επέλεξε πρόσωπα που γνωρίζει επί μακρόν για να προωθήσουν το κυβερνητικό έργο.

Αποστολή τους ο έλεγχος των κρίσιμων τομέων διοίκησης. Αναλυτικά: Ο συντονισμός και η λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου, η άμεση ενημέρωση του ίδιου για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο στρατηγικός σχεδιασμός και επικοινωνία.

Η νέα ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου αποτελείται από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον στενότερο συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Εικάζεται ότι ο κ. Λαζαρίδης θα κινεί τα νήματα της επικοινωνιακής διαχείρισης ενώ θα πρωταγωνιστεί στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Επίσης θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο του ανθρώπου ο οποίος θα κινητοποιείται για να... σβήνει τις ενδοκυβερνητικές φωτιές. Τέλος θα έχει λόγο και άποψη για τα οικονομικά.

Τον δύσκολο ρόλο του συντονιστή της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο επι χρόνια αφανής συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης. Ως υπουργός στο Επικρατείας ο κ. Σταμάτης θα έχει την πλήρη εικόνα για τα όσα γίνονται ή όχι από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης. Θα συμμετέχει σε κάθε υπουργικό συμβούλιο και θα έχει σχεδόν καθημερινή επαφή με όλους τους υπουργούς.

Ο Κώστας Μπούρας είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου. Έχει αναλάβει τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού ενώ θα είναι ο εγγυητής της συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο Γιώργος Μουρούτης ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει τη διαχείριση της επικοινωνίας. Άλλωστε καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν ο άνθρωπος του Twitter και του Facebook. Ο κ. Μουρούτης θα είναι επίσης ο συντονιστής των επικοινωνιακών συμβούλων των υπουργών.

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου και ρίχνεται γρήγορα στα βαθιά της μάχης με τα Μέσα Μαζικής Ενμέρωσης. Ο Κ. Κεδίκογλου είναι το πρόσωπο - έκπληξη της ομάδας Σαμαρά. Αναμένεται να γίνει η φωνή της νέας κυβέρνησης αναλαμβάνοντας τον δύσκολο ρόλο, εκείνον της ενιαίας φωνής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετακόμισε και ο Ιωάννης Μουρμούρας. Ο πρώην υφυπουργός και καθηγητής Μακροοικονομίας ήταν ένας εκ των βασικών εισηγητών της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, θέση την οποία διατηρεί. Μαζί του και ο Τ. Μπαλτάκος, ο νομικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αναλαμβάνει την κατάργηση των συναρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργών. Τον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Άγγελος Υψηλάντης. Ο νέος διευθυντής του διπλωματικού γραφείου γνωρίζει τον κ. Σαμαρά από τότε που ο τελευταίος ήταν στς Βρυξέλλες. http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: