Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία

Πολύωρη συνεδρίαση


Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος
Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, 165 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους και μόλις 5 κατά.

Από το πρωί του Σαββάτου επικρατεί ηρεμία στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά την ένταση της Παρασκευής, καθώς έπειτα από εννέα μήνες κινητοποιήσεων των εργαζομένων η μονάδα άνοιξε με εντολή του εισαγγελέα και παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Πήλιο κατήγγειλε την επέμβαση των ΜΑΤ στον Ασπρόπυργο, κάνοντας λόγο για «φοβερό συγχρονισμό της μιντιακής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για λόγους συμβολικούς κάποιοι αποφάσισαν ξαφνικά μετά από εννέα μήνες και ενώ υπήρξε μία προσπάθεια συνεννόησης ώστε να σταματήσει ο αγώνας χωρίς να γυρίσουν ηττημένοι οι απεργοί στα σπίτια τους (...) ότι πρέπει να τσακιστεί αυτός ο αγώνας».

Το απόγευμα της Παρασκευής ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία διαμαρτυρίας προς το εργοστάσιο. Το ΠΑΜΕ οργανώνει επίσης συλλαλητήριο στις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια.

Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: