Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Αυτοκόλλητο τέλος και πληρωμή μέσω των τραπεζών

ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ



Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Αυτοκόλλητο τέλος και πληρωμή μέσω των τραπεζών
Ριζικές αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας με τους οδηγούς πλέον να μην χρειάζεται να εφοδιαστούν με το ειδικό αυτοκόλλητο και την πληρωμή των τελών να γίνεται μέσω των τραπεζών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, η διαστάυρωση για την πληρωμή θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και εάν το ποσό δεν καταβληθεί θα γίνονται κατασχέσεις!


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο ΤAXISnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν κωδικό, με τον οποίο θα πηγαίνουν στην τράπεζα και θα παίρνουν την απόδειξη η οποία θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας. Η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά με τον ίδιο κωδικό. 

Μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο, ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες επιχειρήσεις, την υλοποίηση πλήρως ενημερωμένου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013, την απλοποίηση του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ενοποίηση του μηχανισμού ελέγχων.

Επιπλέον, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των φορολογικών και τελωνειακών αρχών με κατάλληλο προσωπικό και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: