Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η κυβέρνηση Παπαδήμου απέρριψε πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση!

ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ...



Η κυβέρνηση Παπαδήμου απέρριψε πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση!
Όπως σημείωσε σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου είχε αρνηθεί να εξετάσει πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και πέραν του 2014. Αυτό το γεγονός προκύπτει από την έκθεση του Μαρτίου που συνέταξε η Τρόικα.


«Επειδή η επιμήκυνση έχει γίνει της μόδας τώρα τελευταία, ως διεκδίκηση της τρικομματικής κυβέρνησης, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ του περασμένου Μαρτίου, στη σελίδα 18, παρ. 21, προκύπτει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και πέραν του 2014 και η κυβέρνηση απέρριψε αυτή την πρόταση, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα κλόνιζε την αξιοπιστία της χώρας και την αφοσίωσή της στους στόχους του συμφώνου σταθερότητας», δήλωσε, με επικριτικό τόνο για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ο κύριος Παπαδημούλης.
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών τόνισε, αφήνοντας αιχμές για το ρόλο που επέλεξε να έχει ο Φώτης Κουβέλης μετεκλογικά αλλά και εκτοξεύοντας  «φαρμακερά βέλη» περί αλλοπρόσαλλης στάσης προς τους κυρίους Βενιζέλο, Σαμαρά και Στουρνάρα, «έρχονται λοιπόν σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με “αντικαταστάτη” του κυρίου Παπαδήμου, τον κύριο Κουβέλη και εμφανίζουν ως δική τους διεκδίκηση την επιμήκυνση, την οποία απέρριψαν πριν από 5 μήνες, μετά από πρόταση του ίδιου του ΔΝΤ. Και για να ολοκληρωθεί ο “λογικός” παραλογισμός, έχουμε και το “δόγμα Στουρνάρα” που πρεσβεύει ότι προϋπόθεση για να συζητήσουμε στο μέλλον την αλλαγή του Μνημονίου, είναι η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: