Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις στο περιθώριο της ορκωμοσίας του νέου υφυπουργού Εργασίας Μπορεί να πάμε μαζί με Βενιζέλο και Κουβέλη για επαναδιαπραγμάτευση, λέει ο Σαμαράς

Υπάρχει ενδεχόμενο η επαναδιαπραγμάτευση να γίνει και απ' τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, είπε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της ορκωμοσίας του νέου υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου.
 
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 
 
Στην επόμενη συνάντησή τους, η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να εγκρίνουν το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Στουρνάρας για να μπει ξανά σε τροχιά η ελληνική οικονομία.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τους πολίτες και αναλυτικότερα:
 
Συζητήθηκε ότι αντί μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, που η τρόικα έχει ζητήσει να ανέλθουν στο 12% μεσοσταθμιστικά να αναζητηθούν ισοδύναμα - εναλλακτικά- μέτρα.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους διευκόλυνση στις δόσεις του δανείου, ενδεχομένως και με «εμπροσθοβαρή» ανακατανομή των προγραμματισμένων δόσεων.

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης εξέτασαν τρόπους για να δοθεί το επίδομα θέρμανσης με κοινωνικά κριτήρια, ενώ επισημοποίησαν τη συμφωνία τους στην απόφαση να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση με τη μέγιστη υψηλή πολιτική εκπροσώπηση, που σημαίνει με την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: