Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Mε αρνήσεις "κορυφαίων" συγκροτούνται τα όργανα...



Μετά από αλλεπάλληλα «όχι» κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται τώρα να συγκροτήσει τα μεταβατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ που θα το οδηγήσουν στο Συνέδριο του Νοεμβρίου. Πολιτική και... Οργανωτική Γραμματεία, αναμένονται -εκτός απροόπτου- σήμερα.
Την μία μετά την άλλη, εισπράττει τις …αρνήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά το διπλό «όχι» του Ανδρέα Λοβέρδου στις προτάσεις του για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος αλλά και του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, σειρά είχε χθες η Άννα Διαμαντοπούλου.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρώην υπουργό Ανάπτυξης που βρισκόταν στο εξωτερικό, για να της προτείνει να μετάσχει στη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που εκτός μεγάλου απροόπτου ανακοινώνεται μαζί με την Οργανωτική Γραμματεία που θα το οδηγήσει στο συνέδριο του Νοεμβρίου, σήμερα. Απαντώντας με μικρή καθυστέρηση εκείνη χθες, αρνήθηκε ευγενικά, επικαλούμενη προσωπικούς και πολιτικούς λόγους. «Πρόκειται για διορισμένο όργανο, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μία μίνιμουμ πολιτική συμφωνία δράσης. Όπως διαπιστώνω, δεν μπορεί να υπάρχει, άρα δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόσκληση», φέρεται να είπε, διαμηνύοντας έτσι τη στρατηγική πια διαφωνία της με την τακτική του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί πολύ νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαμηνύοντας εγκαίρως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν επιθυμεί να μετάσχει σε κανένα όργανο του κόμματος, έτσι ώστε να μην του γίνει και σχετική πρόταση. Χθες μάλιστα, δεν κλήθηκε καν να συμμετάσχει στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους λίγο πριν την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Επισήμως, η δικαιολογία της Ιπποκράτους ήταν ότι προσεκλήθησαν μόνο όσοι έχουν αρμοδιότητες επί των οικονομικών και της επικοινωνίας του κόμματος. Η χθεσινή σύνθεση της δίωρης σύσκεψης πάντως, προδίδει τρόπον τινά τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την στελέχωση των βασικών -αν και προσωρινών- οργάνων του κόμματος. Παρόντες εκεί ήταν ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά και οι κ.κ.Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου, Γιάννης Δατσέρης, Ηλίας Βεργίτσης και Αντα Κιούρκα. Αν εξαιρέσει κανείς τους τρεις τελευταίους, οι προηγούμενοι «ακούγονται» έντονα για την στελέχωση της Πολιτικής Γραμματείας που θα υποκαταστήσει το πρώην Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ ειδικά για τον Κώστα Σκανδαλίδη προορίζεται και η θέση του επικεφαλής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ. Στο επιστημονικό του συμβούλιο επικεφαλής φέρεται να αναλαμβάνει ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Ναπολέων Μαραβέγιας.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: