Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Όταν ο Ρουπακιώτης είδε τον Άκη

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήσε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησαν με κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Κώστας Καραγκούνης αντίστοιχα, ανέφεραν στους κρατούμενους ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζει θετικά την ανάγκη διαγραφής πειθαρχικών ποινών και τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης αδειών και της απόλυσης με όρους ενώ τόνισαν ότι θα προωθηθούν άμεσα τροποποιήσεις των προϋποθέσεων μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο επωφελής αυτός σωφρονιστικός θεσμός.

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά καθώς και του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα που εξανθρωπίζει το σύστημα των φυλακών.

Στο διάλογο της ηγεσίας του υπουργείου με τους κρατούμενους ήταν παρόντες ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο ισοβίτης τέως στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς.

Στην επίσκεψη ήταν παρόντες και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Μάριος Σκανδάμης και Γιάννης Ιωαννίδης.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: