Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τρόικα προς Στουρνάρα: «Δεν θα περάσεις καλά στο Eurogroup τη Δευτέρα»!


Τρόικα προς Στουρνάρα: «Δεν θα περάσεις καλά στο Eurogroup τη Δευτέρα»!
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα τα στελέχη της Τρόικας του ανέφεραν χαριτολογώντας ότι «τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» και ότι ο ίδιος τους απάντησε «το γνωρίζω».
Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών που έγινε χωρίς κάμερες και μικρόφωνα ο κ. Στουρνάρας είπε πως από σήμερα μπαίνουμε σε «πολύ βαθιά νερά».


«Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια» είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας πως « βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Είναι μακρύ και χρειάζεται υπομονή».


Ρωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τα στελέχη του υπουργείου δεν βλέπουν την Τρόικα ως «κατακτητές». Παράλληλα είπε πως η πρωινή συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση της Τρόικας για την πορεία του προγράμματος. «Κάποια στοιχεία του προγράμματος είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις, εντός σε άλλες», τόνισε. Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η Τρόικα είναι ενήμερη για τη διακήρυξη της νέας κυβέρνησης και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά και λίγα λόγια.


Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε χαρούμενος που παραδίδει το υπουργείο σε έναν παλιό του φίλο και εξέφρασε την ελπίδα του να βγει η χώρα από την κρίση επί της θητείας του κ. Στουρνάρα.http://moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: