Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ


Ανοίγοντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη»
Ανοίγοντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Το μοντέλο της κυβερνητικής διακήρυξης του ενιαίου κόμματος παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

Ανοίγοντας την ομιλία του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη».

«Διάλεξαν να συμπαραταχθούν με τη γερμανική κυβέρνηση και την κ.Μέρκελ που έχει μια στρατηγική αδιέξοδη για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η συγκυβέρνηση έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος «ή το μνημόνιο ή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και αναφερόμενος στον ενιαίο κόμμα που σχεδιάζεται τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν είναι μια απρόσωπη ηγεσία, κάποια γραφειοκρατικά κλιμάκια [...]. Θα είμαστε ένα αριστερό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό και πλουραλιστικό κόμμα [...]. Θα είμαστε η παράταξη που έχει όραμα τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία».

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα».

Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ και συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ακύρωση, αναδιαπραγμάτευση, ανασυγκρότηση.

  • Ακύρωση του Μνημονίου.
  • Aναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με αντικείμενο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης».
  • Ανασυγκρότηση της χώρας, σε αναπτυξιακή και παραγωγική κατεύθυνση.
Αντίδραση της ΝΔ
Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής, κ. Τσίπρας, αναλύει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ.
» Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και ευτυχώς για τους Έλληνες, η Ευρώπη έχει βάλει οριστικά τέλος στα όνειρά του. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη!».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: