Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Διευκρινίσεις Γ.Μαυραγάνη για τις αλλαγές στους προϊσταμένους των εφοριών

Παρέμβαση στη Βουλή


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στους προϊσταμένους των εφοριών και τη νέα διαδικασία επιλογής των ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του Κράτους παρέσχε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης.

Αναφερόμενος στους νέους τριμηνιαίους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που θα βάζει εφεξής στους προϊσταμένους των ΔΟΥ το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στην πρόβλεψη ότι όσοι δεν θα πιάνουν τους στόχους θα συνταξιοδοτούνται πρόωρα, ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν κάνει κομματικά παιχνίδια και ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ήταν επιβεβλημένη.

Όπως διευκρίνισε, με το παλαιό σύστημα η αξιολόγηση των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών απαιτούσε την παρέλευση 12μηνου κάτι που είναι επιζήμιο για το φορολογικό σύστημα.

Αναφορικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του Κράτους από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού ξεκαθάρισε πως ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή, καθώς σήμερα το υπουργείο καλείται να διεξάγει ελέγχους με προσωπικό 230 ατόμων.

Σημειώνεται πως με το νέο σύστημα απλουστεύεται η διαδικασία καθώς για την επιλογή υπαλλήλων απαιτείται τουλάχιστον διετή προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα, ήτοι αν υπάρχει διετής εμπειρία δεν χρειάζεται η συνέντευξη που όριζε αρχικά ο νόμος.

Τέλος, για το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκαθάρισε πως η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με εκείνου του πετρελαίου κίνησης ήταν αναπόφευκτη.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: