Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ...




...να καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου, για την λίστα Λαγκάρντ...
Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η πρόταση κατατέθηκε από... τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωσταντοπούλου, η οποία εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό, ζήτησε να καταθέσουν στην Επιτροπή για την «λίστα Λαγκάρντ» και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρέσβης στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και η Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψήφισαν όχι, ενώ η ΔημΑρ ψήφισε "παρών" με αποτέλεσμα η πρόταση τελικά να απορριφθεί.

Αυτή την ώρα ενώπιο της Επιτροπής καταθέτει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος υποστηρίζει ότι "δεν είχε και δεν έχει καμία γνώση για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς οι αρμοδιότητες που είχα όταν ανέλαβα καθήκοντα τον Μάρτιο του 2012 αφορούσαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους".

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: