Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Καπελέρης: Δεν μου ζήτησε έλεγχο για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπακωνσταντίνου...


Με συμπληρωματικό υπόμνημά του, ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, «αδειάζει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της χαμένης «λίστας Λαγκαρντ».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, παρά τα όσα...
είχε αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε εντολή να ελέγξει τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και τα οποία φέρονται να έχουν μεγάλες καταθέσεις στην HSBC.

Το συμπληρωματικό υπόμνημα του κ. Καπελέρη, το οποίο απευθύνεται στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη που ερευνούν την υπόθεση της χαμένης «λίστας Λαγκάρντ», αποτελεί το τέλος της μεγάλης δικογραφίας που, όπως φαίνεται κατευθύνεται προς τη Βουλή

Ειδικότερα, με το υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας μαλιστα στα οσά είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εφημερίδα «The Guardian».

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξή του στην εν λόγω εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε κατηγορήσει το ΣΔΟΕ για αδράνεια, λόγω του φόβου να αντιμετωπίσουν τους φοροφυγάδες της ελληνικής ελίτ, προσθέτοντας μάλιστα ότι είχε παραδώσει στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα 20 ονόματα της λίστας με τους πιο μεγάλους λογαριασμούς, που αντιστοιχούσαν περίπου στο μισό του συνολικού ποσού που αθροιζόταν στη λίστα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το ΣΔΟΕ τον ενημέρωσε πως τα προφίλ των κατόχων δεν δικαιολογούσαν τέτοιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπελέρης, απαντώντας στις αιτιάσεις αυτές του πρώην υπουργού, υποστηρίζει αναλύτικά στο υπόμνημά του ότι:

- Δεν του δόθηκε ποτέ εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου για διενέργεια ελέγχου των προσώπων που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

- Η εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν να ελέγξει το φορολογικό προφίλ δέκα καταθετών. Αυτό όμως, όπως επισημαίνει, δεν αποτελεί εντολή για έρευνα ούτε επίσημο έλεγχο.

- Για οποιαδήποτε έλεγχο και έρευνα από το ΣΔΟΕ απαιτείται έγγραφη εντολή, η οποία δεν δόθηκε ποτέ από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προσκόμισε στους οικονομικούς εισαγγελείς και το δημοσίευμα με τη συνέντευξή του πρώην υπουργού στην εφημερίδα «The Guardian». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπελέρης έχει κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς και έχει καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης... 
crime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: