Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλoς:Eάν δεν ψηφίσει ο Κουβέλης, δεν ψηφίζουμε

Αινιγματικές χαρακτηρίστηκαν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη στάση που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά την ψήφιση των μέτρων που αφορούν στα εργασιακά. Κύκλοι της Ιπποκράτους μετά τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου διευκρινίζουν ότι "εάν δεν τα ψηφίσει ο Φώτης Κουβέλης δεν θα τα ψηφίσει κανείς".
"Αυτά θα έρθουν ως ενιαίο πακέτο. Έχουμε συμφωνήσει τα μέτρα να ψηφιστούν ως ένα ενιαίο πακέτο", τονίζουν. 
Το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την τρόικα και τους εταίρους είναι  ότι "παίζουν με τη φωτιά". "Εδώ δεν έχουμε θέμα Ελλάδας, αλλά θέμα Ευρωζώνης", επισημαίνουν.
 ''Αποδεικνύεται και τώρα ότι αν δεν έχεις γενικό πλαίσιο, αν δεν έχεις βιωσιμότητα χρέους, τα μέτρα δεν είναι εύκολο να συμφωνηθούν. Ακολουθήσαμε μια άλλη γραμμή. Θα πρέπει όμως αυτή να την ακολουθήσουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα'', αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υπογράμμιζαν ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι το τελευταίο και να είναι εσωτερικά δίκαιο. «Για να κλείσει και να είναι το τελευταίο», συνέχισαν, «πρέπει να υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους» και να αλλάξει η διεθνής αντίληψη και η αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ απέναντι στη χώρα και τις προσπάθειές της.
 Επίσης, οι ίδιες πηγές επεσήμαιναν ότι είναι διαφορετικό ζήτημα η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και διαφορετικό ζήτημα η διευθέτηση της μετά του προγράμματος περιόδου.
Σε σχετική δε ερώτηση, ανέφεραν ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά σε «κούρεμα» του χρέους, αλλά σε μείωσή του με τους τρεις τρόπους που έχει παρουσιάσει ο κ. Βενιζέλος και οι οποίοι δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: