Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟ «ΠΟΔΙ» 7.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Έφτασε η κεφαλή της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία (φωτό)



eftase-i-kefali-tis-poreias-stin-amerikaniki-presveia-foto 
Oλοκληρώθηκε η πορεία για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο μεγάλο όγκος της πορείας αυτήν την ώρα βρίσκεται στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 15.000 πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στον εορτασμό.


Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία των φοιτητών με τη σημαία του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία. Με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας η πορεία έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου οι συγκεντρωμένοι φοιτητές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου ενώ ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.
Αποκλεισμένη είναι και η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και το Σύνταγμα στο ύψος της Φιλελλήνων και από το Ζάππειο προς την λεωφόρο Αμαλίας.
Λίγο μετά τις 16.00 ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία με επικεφαλής τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων, ενώ ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια προς την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιεί το ΚΚΕ Το μπλοκ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, θα κατευθυνθεί μετά την αμερικανική και στην ισραηλινή πρεσβεία.

Κλειστή είναι η οδός Πατησίων και στα δύο ρεύματα, αλλά και σταθμοί του Μετρό λόγω των εορτασμών.

Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών ολοκληρώθηκε και οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών. 
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου λίγο μετά τις 11 το πρωί δηλώνοντας ότι «Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη, προσπαθεί με την ακροδεξιά να αφηγηθεί ξανά την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων της χώρας μας. 

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέθεσε στεφάνι.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας», δήλωσε.

Το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη επίσης κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των νεκρών του Πολυτεχνείου.

Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, θα αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Ξεπερνούν τους 7.000 οι αστυνομικοί που μετέχουν στα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων κατά τις εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ ενώ βασικό ρόλο έχουν και μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής. 

Σε κλοιό αστυνομικών έχει τεθεί και η γερμανική πρεσβεία που βρίσκεται στη διαδρομή του συλλαλητηρίου. Μεγάλος αριθμός αστυνομικών βρίσκεται και στη Βουλή. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες σε οδούς γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι και την πλατεία Κάνιγγος, επεκτείνονται σήμερα σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες σε αυτές.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες. 
Από τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν οι σταθμοί μετρό του Συντάγματος, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη. Επίσης από τις 2 μετά το μεσημέρι θα κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.

Ο ΟΑΣΑ σε συνέχεια των τροποποιήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει θέσει σε εφαρμογή συνδέει προσωρινά (μόνο για σήμερα) το σταθμό Λαρίσης με τον Κεραμεικό με λεωφορείο. Η γραμμή θα έχει αφετηρία στο Σταθμό Λαρίσης στην αφετηρία των Α15, Β15 & Ε15 και θα είναι κυκλική ως προς το Σταθμό Κεραμεικού χωρίς να πραγματοποιεί στάσεις παρά μόνο στη στάση «Παλαιά Αγορά» επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ Ερμού και Βουτάδων για επιβίβαση και αποβίβαση.


Σχετικές φωτογραφίες:



18599380.jpg18593406.jpg18593051.jpg185934090.jpg18599328.jpg185940098655.jpghttp://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: