Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μαίνεται η θύελλα για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση


 

Αθήνα
Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν τα όσα δήλωσε το Σάββατο από το βήμα Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο εξέφρασε την προσωπική του άποψη και ευχή να μην έχουν, όπως είπε, το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη, δηλαδή να μην τους λιντσάρουν.

«Αυτό είναι μια προσωπική μου άποψη που θα πω τώρα τελειώνοντας και δεν έχει καμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, γιατί ότι γίνεται το κάνει ο Τσίπρας, το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχω δικαίωμα να πω την προσωπική μου άποψη. Να παρακαλάτε κύριες και κύριοι συνάδελφοι που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικό δικαστήριο, αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη» είπε ο κ. Παναγούλης.

Η δήλωση προκάλεσε άμεσα θύελλα αντιδράσεων μέσα στη Βουλή, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Στάθη Παναγούλη, κάνοντας λόγο για λογικές «που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε υπενθυμίζοντας ότι ο Στάθης Παναγούλης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του, διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, μέσω Twitter, αποδοκίμασε τις απόψεις του κ. Παναγούλη χαρακτηρίζοντάς τις επικίνδυνες:


Ο κ. Παναγούλης επανήλθε με ανακοίνωσή του, στην οποία, αφού κάνει μια εκτενή αναφορά στην αντιδικτατορική δράση του ιδίου και της οικογένειάς του, καταλήγει: «Ας απαντήσουν, οι επικριτές του Στάθη Παναγούλη, όσοι φυσικά ήταν ενήλικες, τι έκαναν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους εκείνη τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο. Μήπως, απολάμβαναν τη 'Δημοκρατία της Χούντας';.

Και προσθέτει: «Κατηγορήθηκε ο Στάθης Παναγούλης ότι κήρυξε χθες στη Βουλή, εμφύλιο πόλεμο. Τον εμφύλιο πόλεμο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου, οι οποίες οδήγησαν περίπου 3.000 συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία. Ας καταλάβουν οι επικριτές του, ότι ο Στάθης Παναγούλης ήταν, είναι και θα είναι ακούραστος αγωνιστής. Θα αγωνίζεται πάντοτε χωρίς ιδιοτέλεια για μια γνήσια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που θα βασίζεται στις ακλόνητες αρχές της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαμάχη έλαβε πιο προσωπικό χαρακτήρα. Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή επιτέθηκε προσωπικά, πάλι μέσω Twitter, στον κ. Παναγούλη:


Ο Στ.Παναγούλης απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους από τη σελίδα του στο Facebook, κατηγορώντας την Φωτεινή Πιπιλή ότι «λέει ψέματα ότι ζητώ τα αναδρομικά, όλοι ξέρουν ότι παραιτήθηκα από αυτήν την απαίτηση» και ζητά να «απαντήσει η αγωνίστρια Πιπιλή τι έκανε στη χούντα, γιατί θα πω εγώ».

Η κυρία Πιπιλή επανήλθε πάντως την Κυριακή από τη Βουλή, αυτή τη φορά χαρακτηρίζοντας «Παναγούλη της δημοσιογραφίας» την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, η οποία -όπως κατήγγειλε- «απειλεί δημοσίως [τους βουλευτές - δημοσιογράφους] να μην τολμήσουμε να πατήσουμε στο Ταμείο, το οποίο έχουμε χρυσοπληρώσει τόσα χρόνια και να πάρουμε φάρμακα».

Λίγο νωρίτερα, πάλι από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Στάθης Παναγούλης, δήλωσε πως αν πάθει τίποτα η οικογένειά του, θα θεωρήσει ποινικά υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: