Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές για ένα καλύτερο 2013 Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας


Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έψαλλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έψαλλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αναφορές στην οικονομική κρίση και στις θυσίες του ελληνικού λαού περιέχουν τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, καθώς και την ελπίδα ότι το 2013 θα είναι καλύτερο.

«Τη χρονιά που φεύγει, φτάσαμε κοντά στο να κάνουμε το αδύνατο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας. «Με τη θέληση του λαού μας, γκρεμίσαμε το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης και βάλαμε τα θεμέλια για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή.  Τη χρονιά που έρχεται, είμαστε υποχρεωμένοι να τη κάνουμε πράξη».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε να γίνουν πράξη οι προβλέψεις του μνημονίου για το 2013, γιατί τότε θα ζήσουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που βίωσε η χώρα σε περίοδο ειρήνης. Δεν μας αξίζει να το ζήσουμε, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν».

»Το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα, που νομοθέτησε τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που εξασφάλιζε την ατιμωρησία των υπευθύνων, δεν έχει τίποτα περισσότερο να προσφέρει, παρά μόνο νέα δεινά, περισσότερη καταστροφή, νέα σκάνδαλα και ατιμωρησία».

»Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που εδώ και τρία χρόνια, ταπείνωσε τη χώρα με μνημόνια, μετατρέποντάς την σε «αποικία χρέους» , πρέπει να έχει χρονολογία λήξης το 2013, αν θέλουμε η χώρα και ο λαός μας να έχει ένα καλύτερο μέλλον και προοπτική».
«Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά. Έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία. Έχει δικαίωμα στην προοπτική και την ελπίδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που του τραγούδησαν στη Θεσσαλονίκη οι πρόσκοποι της τοπικής Εφορείας Νεάπολης.

«Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο. Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια. Και θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έψαλλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.

«Πιστεύω ότι η καινούρια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες», είπε ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επιμονή και με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες».

«Πρέπει να βγούμε από αυτό το στενό δρόμο, να βαδίσουμε σε μεγάλες λεωφόρους και προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Για εμάς, τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από τους Ποντίους είναι ένα ελπιδοφόρο στοιχείο, με την έννοια ότι η ενότητα που εκφράζει ο ποντιακός λαός, είναι ενότητα η οποία πρέπει να γίνει υπόθεση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κινητήρια δύναμη των θετικών εξελίξεων δεν είναι μόνο η αγανάκτηση και οργή για τα μεγάλα, ασήκωτα και υπαρκτά οξυμένα προβλήματα. Πάνω απ' όλα είναι τα προβλήματα, αλλά και η συνειδητοποίηση της βαθύτερης ρίζας και αιτίας των προβλημάτων. Αυτή είναι και η ελπίδα που πρέπει να δημιουργήσει ο λαός, για να ξεκινήσει το 2013» είπε η κ. Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: