Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ Η «χρονιά του Δράκου» μέσα από είκοσι κλικ



i-xronia-toy-drakoy-mesa-apo-eikosi-klik 
Το 2012 ήταν το έτος του Δράκου, σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο προβλέποντας ευημερία και πλούτο.

Μόνον ευημερία ωστόσο δεν έφερε στη χώρα μας η χρονιά που μας αφήνει, αλλά οικονομικό σπαραγμό και κοινωνική αναλγησία. 

Έχοντας αποδεχθεί ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της χρονιάς που μας αφήνει αποτυπώνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την κοινωνική οργή, την κατήφεια, τις εντάσεις και τις πολιτικές αναταράξεις που στιγμάτισαν το 2012. 

Μέσα από μια σύντομη φωτογραφική ανασκόπηση αναδεικνύονται οι ριζικές αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας, της πολιτικής σκηνής της χώρας, της απλής καθημερινότητας των πολιτών ελέω μνημονίων και δυσχερών οικονομικών μέτρων. Συγκεντρώσεις, κοινωνικές εκρήξεις, διαμαρτυρίες με χιούμορ, άλλες με θλίψη και απελπισία, αψιμαχίες εκτός Βουλής, έντονες συγκρούσεις εντός Βουλής, πολιτική αστάθεια, αλλά πάντα κάπου στο φόντο έστω και θολά ένα χαμόγελο, ένα δυνατό γέλιο, μια ένδειξη συμπαράστασης.

Για πολλούς το έτος που φεύγει «θυμίζει προεόρτια Κατοχής» λόγω της υποτροπιάζουσσας οικονομικής κατάστασης και της εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης, ωστόσο ας διατηρηθεί η αισιόδοξη οπτική, η οποία «θέλει» το 2012 ως τη χρονιά που οι πολίτες ενώθηκαν για αυτά που μέχρι πρότινος τους χώριζαν. 

Οι εικόνες που επέλεξε το newpost.gr για το 2012:
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: