Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δεν ενεργοποιεί τη δικαστική απόφαση Να μην απολύσει τους 445 υπαλλήλους αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ


Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να μην ενεργοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου οι οποίες ακυρώνουν τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ ταυτόχρονα ασκεί έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, «να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την τρόικα».

Η διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι προέβη στην ενέργεια αυτή με στόχο «την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

Εξάλλου, με υπόμνημά της που υπεβλήθη στις 4 Δεκεμβρίου, η Διοίκηση του ΙΚΑ ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικής διάταξης, η οποία να διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, επικαλείται ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη μερική έστω κάλυψη των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρόβλεψης των αντίστοιχων δαπανών μισθοδοσίας η οποία έχει κατοχυρωθεί στον Προϋπολογισμό του 2012 σε αντίστοιχους κωδικούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα, όμως με κυβερνητική απόφαση ορίστηκε η μεταφορά τους στο ΙΚΑ.

Κατά της δικαστικής απόφασης οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ προχωρούν την Παρασκευή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ από χθες (Τρίτη) έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: