Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Συγκεντρώσεις την Πέμπτη για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστοί θα είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ άγρια διαμάχη ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, η οποία συνεχίστηκε και στη Βουλή, με διαμάχη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, η οποία κατέληξε σε αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, προειδοποιώντας το κυβερνών κόμμα ότι «παίζει με τη φωτιά».

Αφορμή αποτέλεσε ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού με τίτλο «Ήρθε οι ώρα για τις δικές μας ημέρες», η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή» και αναφερόμενη στην σημερινή κυβέρνηση σημείωνε ότι «ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο».

«Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν» πρόσθετε η ανακοίνωση.
Η Νέα Δημοκρατία απάντησε σε αυτή την «προκλητική», όπως τη χαρακτήρισε, ανακοίνωση, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών» ανέφερε ηανακοίνωση της ΝΔ.

«Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα 'άκρα' να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα Marfin. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει» προσέθετε, μεταξύ άλλων, η ΝΔ.

Η απάντηση ήρθε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με νεά ανακοίνωση απάντησε: «Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού». Με μία νέα ανταπάντηση, η ΝΔ ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση; Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».

Η κποντρα συνεχίστηκε στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ ζητώντας είτε να αποσύρει την ανακοίνωση είτε να την ανασκευάσει λέγοντας: «Η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία».
Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος αντέδρασε κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή. «Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε» είπε.
Ανακοίνωση με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέδωσε η Ναιολαία της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγος για ένα γεγονός «που αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας». «Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβούν ξανά αντίστοιχα τραγικά γεγονότα και να αποτρέψει περιστατικά ωμής κρατικής βίας» προσθέτει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: