Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Το "στικάκι" δείχνει αντιγραφή "Ιούλιο του 2011"...



O Βενιζέλος το παρέλαβε τον Αύγουστο (αλλά ήταν υπουργόςΟικονομικών από τον Ιούνιο)... 
Το περίφημο στικάκι USB, που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς φέρεται, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, να έχει «ημερομηνία γέννησης» μεταξύ 8 και 11 Ιουλίου 2011, ημερομηνία κατά την οποία, είχε...
φύγει από τα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν είχε φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου και βρισκόταν στα χέρια του τότε ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, και πρώην εισαγγελέα, Ι. Διώτη.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίζουν οι εισαγγελείς και μάλιστα φέρεται να περιέχει εκτύπωση της πρώτης σελίδας που απεικονίζει την ημερομηνία και την ώρα δημιουργίας του αντιγράφου, η οποία προσδιορίζεται από ανεπίσημες πηγές, στις 8 - 11 Ιουλίου του 2011.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πώς δημιούργησε ένα αντίγραφο του CD στα τέλη του 2010 όταν και παρέλαβε τη λίστα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το παρέδωσε χωρίς να κρατήσει αντίγραφο στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη, όταν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών στα μέσα Ιουνίου του 2011.

Πότε έγινε η αλλοίωση

Η λογική σειρά, εφόσον και ο κ. Διώτης έχει καταθέσει πώς δεν έκανε αντίγραφο του USB, και πως το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, λέει πώς το στικάκι θα έπρεπε να φέρει «ημερομηνία γέννησης» το 2010. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν πως η ημερομηνία γέννησης είναι Ιούλιος του 2011, γεγονός που σημαίνει πώς -πιθανότατα- ο κ. Διώτης έκανε ένα αντίγραφο του USB και το παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πώς ο κ. Διώτης προέβη σε αλλοίωση της λίστας; Προφανώς όχι όμως, η επιβεβαίωση της ημερομηνίας θα σημάνει πως έκανε ένα αντίγραφο και κράτησε (;) αυτό που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Το ζητούμενο είναι λοιπόν αν στο αντίγραφο που είχε φτιάξει ο πρώην υπουργός υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη αλλοίωσης ή όχι.

Εκτός κάδρου ο Βενιζέλος

Προφανές είναι πώς αν επαληθευτεί αυτή η πληροφορία, τότε επισήμως ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται εκτός κάδρου αφού η τελευταία αντιγραφή γίνεται όταν ο ίδιος δεν είχε το στικάκι καν στα χέρια του και μάλιστα παρέδωσε το ίδιο και στους εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς θα εξετάσουν ακόμα δυο μετακλητούς υπαλλήλους του ΥΠ.ΟΙΚ, που σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του πρώην υπουργού είχαν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όλοι πάντως (και οι τέσσερις) συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου που εξετάστηκαν ανέφεραν πώς δεν είδαν και δεν αντέγραψαν ποτέ τη λίστα.

Εμπλοκή με το ηλεκτρονικό έγκλημα

Την ίδια ώρα όμως εμπλοκή στην υπόθεση δείχνει να προκαλεί η παρέμβαση του προϊσταμένου των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκου Παντελή, ο οποίος τους ζήτησε ουσιαστικά να ζητήσουν τη συνδρομή του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος για να βρεθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτού που έκανε τις αλλοιώσεις πάνω στο στικάκι. Πληροφορίες αναφέρουν πώς η απάντηση των δυο εισαγγελέων, με την οποία ζητούν διευκρινίσεις παραθέτοντας και συγκεκριμένα στοιχεία από ομάδα ειδικών που φέρεται να έκανε αποκρυπτογράφηση στο ΣΔΟΕ, προκάλεσε νευρική κρίση και εκνευρισμό στον Αρειο Πάγο. Μάλιστα αύριο πιθανότατα θα κληθεί από τον κ. Παντελή ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης και αναμένεται συνέχεια...
Του Παναγιώτη Στάθη
Πηγή www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: