Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συμφωνία των τριών αρχηγών Τρεις κάλπες αναμένεται να στηθούν την Πέμπτη για τη λίστα Λαγκάρντ


«Την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή» προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή» προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συζήτηση και για το φλέγον πολιτικά ζήτημα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ, και κυρίως για την κρίσιμη συνεδρίαση και ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή για τη σύσταση ή όχι Προανακριτικής Επιτροπής, φέρεται να έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αν και όλες οι πλευρές αρνούνται ότι συζητήθηκε, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι στην ψηφοφορία θα υπάρξουν τελικά τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις των κομμάτων και όχι τέσσερις, όσες ο αριθμός των πολιτικών προσώπων κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις.

Παρά τη συμφωνία που λέγεται ότι επήλθε στο πρωθυπουργικό γραφείο, τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Κουβέλης, αρνήθηκαν στις δημόσιες δηλώσεις τους, ότι συζήτησαν το θέμα και ανέφεραν ότι αυτό θα το αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η Ολομέλεια της Βουλής.

Λόγω της έντασης που προμηνύεται κατά τη συζήτηση, και επειδή πρέπει να διασφαλιστεί η κυβερνητική συνοχή και να υποστηριχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να δεχθεί επίθεση από την αντιπολίτευση, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί σκληρή γραμμή και από τους τρεις εταίρους.

«Έχω πει πολλές φορές ότι εδώ υπήρξε μία ωμή πολιτική σκευωρία, η οποία είχε και ορισμένους συνεργάτες, αλλά κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν την ευθύνη για τη σκευωρία αυτή. Και την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή. Αλλά νομίζω ότι τα γεγονότα έχουν μιλήσει, γιατί η αλήθεια έχει μια δυναμική που εκδικείται. Όπως έχουμε πει ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά τελικώς αγαπάει πιο πολύ τον νοικοκύρη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη δεν υπήρξε απόφαση από η Διάσκεψη των Προέδρων για το εάν θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης. Από τη Βουλή ανακοινώθηκε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για την Τετάρτη και εάν σε αυτή κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις (όπως αναμένεται), τότε θα ληφθεί (γνωμοδοτική) απόφαση την οποία θα κληθεί να επικυρώσει ή να απορρίψει η Ολομέλεια της Βουλής, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: