Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Στοχοποιούμε το σύστημα της κλεπτοκρατίας» Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν συγκάλυψη καταγγέλλει ο Αλ.Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει με πρόταση εξεταστικής επιτροπής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Με όρους μαφίας ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο για να κλείσει άρον-άρον η υπόθεση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για επιχείρηση συγκάλυψης -για να μην μπει κανείς στο «ιερό άβατο» που είναι, κατά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, η πιθανή διασύνδεση των λογαριασμών και των αρχείων της λίστας Λαγκάρντ «με σκελετούς που κρύβονται στις ντουλάπες» και αφορούν σειρά σκανδάλων του παρελθόντος.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, τονίζοντας πως ανεξαρτήτως της έκβασης της σημερινής ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να επανέλθει με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Στο στόχαστρο παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς. «Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας είναι προφανής και έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αντώνης Σαμαράς, που δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καυτηριάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η συγκυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει την έρευνα στους λογαριασμούς και τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, και την πιθανή διασύνδεση αυτών των λογαριασμών με σειρά δικογραφιών που έχουν μπει στο αρχείο, όπως η υπόθεση της Siemens, των υποβρυχίων και του Χρηματιστηρίου.

«Οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες»

«Το ιερό άβατο είναι η διασύνδεση των λογαριασμών και οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες. Και αγωνιάτε κύριοι της κυβέρνησης μήπως αποκαλυφθούν. Οι σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων, με κοινό παρονομαστή τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία» υπογράμμισε.

Ανέφερε πως αυτή είναι και η μοναδική εξήγηση «για την ανεξήγητη στάση» του πρωθυπουργού, ο οποίος όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας και πάλι απουσιάζει και δεν έρχεται στο Κοινοβούλιο να υπερασπιστεί τη στάση του.

«Παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός προσφέρει πλήρη κάλυψη στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ -όχι για να μην παραπεμφθεί ο Ευ.Βενιζέλος, είπε ο κ. Τσίπρας για να σημειώσει πως αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει δεν είναι η παραπομπή, αλλά η εξέταση πιθανών ποινικών ευθυνών.

Και επ' αυτού, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι και μετά από τη σημερινή ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στο ζήτημα με πρόταση εξεταστικής επιτροπής.

Ως προς τις ευθύνες που ανακύπτουν από τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε: «Εκτός από πιθανή ποινική ευθύνη πλαστογραφίας, αλλοίωσης της λίστας, άλλη δεν προκύπτει;».

Και συνέχισε λέγοντας πως η συγκυβέρνηση μιλά για ευθύνη του Γ.Παπακωνσταντίνου μόνο για παράβαση καθήκοντος, μόνο για παραποίηση της λίστας και όχι για απόκρυψη. Διότι, όπως υπογράμμισε, σε αυτή την περίπτωση ανάλογη ευθύνη δεν θα μπορούσε να μην προκύπτει και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σκληρή επίθεση στον Ευ.Βενιζέλο

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για «ρεσάλτο» του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συνδέει το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στη Βουλή με τη διατήρηση της κυβέρνησης και ρωτά γιατί να αισθάνεται απειλή μία κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Ανέφερε πως για άλλη μία φορά ο κ. Βενιζέλος έπελεξε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σχεδόν φταίει όλα και έχει κρυφό σχέδιο ενάντια στη σταθερότητα. Ανομολόγητος πόθος του είναι, ανέφερε με δόση ειρωνείας ο Αλέξης Τσίπρας, να καταστρέψει τη χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τόνισε ότι ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία. «Μας είπε για το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία για να καλύψει τους έρωτες που κατέληξαν σε γάμο με τη διαπλοκή» σημείωσε.

Απαντώντας στις αιχμές του Ευ.Βενιζέλου για συναντήσεις με εφοπλιστές που δεν γνωστοποιεί στο Τύπο, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι τους συναντά και τους ζητά να πληρώσουν φόρους γιατί η κοινωνία στενάζει. «Μας έλεγαν για κρίση και χρεοκοπία και πλήρωνε ο μέσος Έλληνας. Την ίδια ώρα κρατούσαν στα συρτάρια τα στικάκια με τους φοροφυγάδες» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διαπλεκόμενη χρεοκοπία «μια συμμορία διαπλοκής και διαφθοράς» αλλά και για «τρίγωνο της αμαρτίας τραπεζοκρατίας και μιντιαρχίας» που στηρίζουν με πάθος το μνημόνιο.

«Θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι με ρεσάλτο, αλλά δημοκρατικά» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: