Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ρυθμοί Σαββατοκύριακου Σε λειτουργία τα μέσα σταθερής τροχιάς με αραιά δρομολόγια



Στις πλατφόρμες επιστρέφουν οι επιβάτες και οι συρμοί στις ράγες
Στις πλατφόρμες επιστρέφουν οι επιβάτες και οι συρμοί στις ράγες   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στις ράγες μπήκαν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέσα σταθερής τροχιάς Μετρό (γραμμές 2, 3), ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και Τραμ.

Η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που απεργούσαν ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το μεσημέρι. 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Μερίδα εργαζομένων στο μετρό, τα άλλα μέσα μεταφοράς, καθώς και εκπρόσωποι άλλων σωματείων, παρέμεναν στο αμαξοστάσιο μέχρι το μεσημέρι με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Τελικά η πορεία έγινε μέχρι το σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υπεύθυνου κίνησης.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το Σωματείο προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης.

* Λίγο μετά τις 3 αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την περιοχή του αμαξοστασίου των Σεπολίων.

Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται ότι ξεκίνησε η λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, καθώς η διοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν και επέλυσαν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων.

«Τα δρομολόγια σε πρώτη φάση διεξάγονται με μικρότερη συχνότητα από τη συνήθη, θα εξομαλυνθούν ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που τα μέσα σταθερής τροχιάς δουλεύουν και πάλι, μόνο εάν μείνουμε σταθεροί στην πορεία μας, θα πετύχουμε τον στόχο μας» δήλωσε.

Χειρόφρενο στα λεωφορεία-τρόλεϊ

Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).

Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: