Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συνομιλία για τις διεθνείς εξελίξεις Συνάντηση Ερντογάν - Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη


Στιγμιότυπο από συνάντηση των δύο ανδρών τον Μάρτιο του 2012
Στιγμιότυπο από συνάντηση των δύο ανδρών τον Μάρτιο του 2012   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα.

Ο Γ.Παπανδρέου βρίσκεται από την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Global Relations Forum και μίλησε στην ετήσια γενική του συνέλευση.

Στη συνάντηση, ο Γ.Παπανδρέου και ο Τ.Ερντογάν αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις, διεθνώς και στην ευρύτερη περιοχή μας, με έμφαση τη Συρία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και ειδικότερα το Μάλι.

Επίσης, συζήτησαν για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά -η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2010, στην Αθήνα-, όπως και τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην ετήσια συνέλευση του Global Relations Forum, όπου θα παρίστανται και οικονομικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: