Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μαραθώνια συνεδρίαση των εργαζομένων Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ έως και την Τρίτη η Αθήνα, απεργίες σε ΟΣΕ-προαστιακό


Tα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι και τη Δευτέρα, χειρόφρενο μέχρι και την Τρίτη για λεωφορεία και τρόλεϊ
Tα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι και τη Δευτέρα, χειρόφρενο μέχρι και την Τρίτη για λεωφορεία και τρόλεϊ   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί, αποφάσισαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Η σημερινή συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα. Πάντως, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ , ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απ. Ραυτόπουλος «πρέπει άμεσα, σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: