Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ελλήνων πρωτοβουλία» το νέο κόμμα

«Ελλήνων πρωτοβουλία» το νέο κόμμα

Και με τη "βούλα" γεννήθηκε η νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «Ελλήνων πρωτοβουλία» , καθώς κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο το καταστατικό της ίδρυσης του πολιτικού φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος, Μιχάλης Γιαννάκης και Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.
Ωστόσο, σε πρώτη φάση, στο φόρουμ θα συμμετέχουν, μόνο οι κ.κ. Γιαννάκης και  Σταμάτης, ενώ θα υπάρχουν προσωπικότητες από πολλούς επαγγελματικούς χώρους.  
Σύμφωνα με ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου, στόχος αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί μέσα από το Forum μια πρόταση αντιμνημονιακή και ρεαλιστική, η οποία θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ίδιο στέλεχος καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν την προσπάθεια.
 Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση για την υπόθεση των CDS.
Μεταξύ άλλων το καταστατικό του σωματείου υπογράφουν: Ν. Δαναλάτος καθηγητής πανεπιστημίου, Σ. Τζούμας επικοινωνιολόγος, Γ. Βαμβούκας καθηγητής ΑΣΟΕ, Σ. Μακρίδης λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Π. Αλεξανδράκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Λακωνίας, Β. Κουντουριώτη φοιτήτρια, Αικ. Ζαγκανά δικηγόρος, Ευ. Σουφλέρης γεν. διευθυντής ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Δεληγιάννης μηχανικός, Δ. Μακρυνικόλας διπλωμάτης, Κ. Αργυρού πρ. διευθυντής υπ. Εσωτερικών, Όλ. Ζαφειρίου κτηνοτρόφος, Ελ. Πανταζή γενική διευθύντρια ενδοκρινολογίας Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Ο Γιάννης Μανώλης, μιλώντας το πρωί στον Real Fm στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ανέφερε ότι το κείμενο το οποίο υπογράφουν τα στελέχη που θα ανακοινώσουν τον νέο πολιτικό φορέα, δεν το υπογράφει ούτε ο ίδιος ούτε ο παραιτηθείς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρήστος Ζώης. «θα υπογράψω όταν όσα αναφέρονται στο κείμενο, μετουσιωθούν σε πράξεις», είπε ο κ. Μανώλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: