Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μικρές υλικές ζημιές Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου


Από την εμπρηστική επίθεση στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου
Από την εμπρηστική επίθεση στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου στο Λόφο του Στρέφη.

Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους, και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

Δηλώσεις Σ.Κεδίκογλου

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει:

«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».
Παράλληλα, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι «έχουν ευθύνη όσοι διαχωρίζουν τη βία σε καλή και κακή» και εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις εμπρηστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών υποδαυλίζουν τη βία.
«Έχουν ευθύνη όσοι εκθειάζουν ορισμένες μορφές πολιτικής βίας, έχουν ευθύνη όταν μιλούν για λιντσαρίσματα πολιτικών αντιπάλων, έχουν ευθύνη όταν λένε ότι τα λοστάρια είναι οικιακά σκεύη, γιατί από εκεί μέχρι να φτάσεις σε πράξεις σαν τις χθεσινοβραδινές η απόσταση δυστυχώς είναι μικρή» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Καταδικάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό».

«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση».
Η ΝΔ καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι 'η αναρχία είναι δημοκρατία', βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι «η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας» και την καταδικάζει «με τον σαφέστερο τρόπο και προειδοποιεί όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».
«Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: