Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις Στη ΓΑΔΑ κατευθύνεται η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις


Από την πορεία στην Καμάρα Θεσσαλονίκης
Από την πορεία στην Καμάρα Θεσσαλονίκης   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση επί της Αλεξάνδρας κατευθύνεται από τις 4 το μεσημέρι η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτο-οργανωμένους χώρους, αφού πρώτα βρέθηκε στην Ευελπίδων.

Βασικό σύνθημα των χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετέχουν στην πορεία είναι «Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συλληφθέντες της Βίλα Αμαλίας».
Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ξεπερνούν τα 3.500 άτομα.
Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ευελπίδων και η Αλεξάνδρας στη διασταύρωση με Κηφισίας.

Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από τα Προπύλαια και διαμέσου της Ομόνοιας και της οδού Πατησίων έφθασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε μικροένταση στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Πορεία από άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιήθηκε και στην Καμαρά Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας φέιγ βολάν, στα οποία εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού
Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε διαμέσου της Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος.
Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές», όπως χαρακτηριστικά λένε.
Επίσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορύσαν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα, σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.
Προπορευόταν ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: