Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Νεκρός ο φρουρός ασφαλείας Θρίλερ με την απαγωγή εργαζόμενων στη Νιγηρία - Ανάμεσά τους και Έλληνας


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αμπούζα, Νιγηρία
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Νιγηρία και απήγαγαν επτά ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λίβανο, ενώ σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν απαχθεί ένας Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και τέσσερις Λιβανέζοι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την απαγωγή ενός Έλληνα πολίτη που εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία.

«Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι ένας ιταλός πολίτης απήχθη κατά την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστό το όνομά του ή την ηλικία του.

Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.

«Έγινε μια επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, Μοχάμεντ Λάνταν.

«Επτά εργαζόμενοι της εταιρείας απήχθησαν. Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου» δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ακόμη ο Λάνταν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: