Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες Καταζητούμενοι για τους «Πυρήνες» οι δύο της ληστείας στο Βελβεντό


Το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στο οποίο σημειώθηκε ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης
Το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στο οποίο σημειώθηκε ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δύο καταζητούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φέρονται να είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία που έγινε από δέκα συνολικά άτομα το πρωί της Παρασκευής στον Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, και οι δύο είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά αν ανάμεσα στους καταζητούμενους ληστές στον Βελβεντό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο Μall πριν από δύο εβδομάδες ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική.

Ακόμη εξετάζεται αν κάποιοι από αυτούς είχαν εμπλακεί και στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.

Μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες της διπλής ληστείας είναι οι ίδιοι με αυτούς (επρόκειτο για τρεις άντρες και μία γυναίκα) που είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 29 Νοεμβρίου του 2012 .

Αστυνομικές πηγές υπενθυμίζουν ακόμη ότι το Φεβρουάριο του 2009 είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπως και άλλες 14 ακόμη παρόμοιες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες αρνούνται να πουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα της ΑΤΕ και των ΕΛΤΑ του Βελβεντού.

Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν,

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών, ενώ σε αυτές έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Απόψε άλλωστε αναμένονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα για βαλλιστική εξέταση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: