Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πώς θα πάρουν τα χρήματά τους Οδηγίες για τους ασφαλισμένους της «EIG evima» και όσους διεκδικούν αποζημιώσεις


O Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, εκπρόσωπος του κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας
O Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, εκπρόσωπος του κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας  
  • 4
Η αναστολή της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «EIG evima Ασφαλιστική» από την Τράπεζα της Ελλάδας, δημιουργεί πονοκέφαλο όχι μόνο στους περίπου 270.000 ασφαλισμένους της και τους εργαζόμενους σε αυτή αλλά και σε όσους είχαν παλαιότερα εμπλακεί σε ατύχημα με αυτοκίνητο που ήταν ασφαλισμένο στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Μιλώντας στον BHMA FM 99,5 για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, εκπρόσωπος του κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, επεσήμανε τα ακόλουθα:

-Για χρονικό διάστημα ενός μήνα, από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, οι ασφαλισμένοι οδηγοί στην «EIG evima Ασφαλιστική» καλύπτονται μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου για το κομμάτι της αστικής ευθύνης, άρα για ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους.

-Αν στο συμβόλαιο του ασφαλισμένου στην «EIG evima Ασφαλιστική» υπάρχουν και άλλες καλύψεις -π.χ. ίδιες ζημίες (μικτή ασφάλεια), φωτιά, κλοπή κ.λπ. - αυτές παύουν να ισχύουν και ο ασφαλισμένος της «EIG evima Ασφαλιστική» θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να αναζητήσει μια νέα ασφαλιστική εταιρεία και να πληρώσει ξανά τα ασφάλιστρά του για να έχει τις καλύψεις που προϋποθέτει η σχετική νομοθεσία.
 O  Κ. Μπερτσιάς μιλά στον BHMA FM 99,5 για το τι ισχύει στο εξής για τους ασφαλισμένους οδηγούς της "EIG evima Ασφαλιστική" 

-Οι ασφαλισμένοι μπορούν να διεκδικήσουν τα ασφάλιστρα που είχαν καταβάλει στην «EIG evima Ασφαλιστική» για τους επόμενους μήνες, ως την ολοκλήρωση του συμβολαίου τους από τον εκκαθαριστή της.

-Για μια εταιρεία που κλείνει και, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, έχει κάποια ανοίγματα, θα πρέπει να εξεταστεί τι περιουσία υπάρχει για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι της. Η δε διαδικασία της εκκαθάρισης απαιτεί κάποια χρόνια.

-Σε περίπτωση εμπλοκής ενός οδηγού σε ατύχημα με αυτοκίνητο που ήταν ασφαλισμένο στην «EIG evima Ασφαλιστική» και αξιοποίησης του καθεστώτος του Φιλικού Διακανονισμού, ο οδηγός αποζημιώνεται κανονικά από την δική του ασφαλιστική εταιρεία.

-Επίσης αν διεκδικούμε, ως τρίτοι, αποζημίωση για ζημιά που προκάλεσε πελάτης της «EIG evima Ασφαλιστική», τότε η διεκδίκησή μας στρέφεται πια προς το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία «EIG evima Ασφαλιστική» μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της (http://www.evima.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας αλλά και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802.

Επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης διορίστηκε ο δικηγόρος Ιωάννης Γερμανός.
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: