Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη 5 υπουργών με τους επικεφαλής της τρόικας

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας. Κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. "Αγκάθι" το χαράτσι της ΔΕΗ
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της τρόικας, Είναι σε εξέλιξη 7.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.
Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Σύνοδο Κορυφής.
Στόχος είναι να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα, ενόψει και της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους αξιωματούχους της τρόικας, την Τρίτη.
Βασικό αγκάθι είναι το χαράτσι της ΔΕΗ και η συνέχισή του για ένα ακόμα χρόνο. Η ένσταση της τρόικας, είναι ότι δεν εμπιστεύεται τον φορολογικό μηχανισμό, ώστε να δεχθεί την αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Στεργίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, η διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κωτίδου, ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.
Από την πλευρά των δανειστών, εκτός των Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), μετέχουν και 13 τεχνοκράτες υπάλληλοι της τρόικας.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: