Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ε. Βενιζέλος: "Κοινή κάθοδο της κεντροαριστεράς στις εκλογές"

Κεντροαριστερό «γάμο συμφέροντος» πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,  ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου συντακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Ο  κ. Βενιζέλος φοβούμενος έναν πιθανό εκλογικό "καταποντισμό" επανέλαβε την πρότασή του προς τη Δημοκρατική Αριστερά για συνεργασία των δύο χώρων, εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός, όπως είπε ότι, η "Αγίου Κωνσταντίνου" θεωρεί ευκολότερη "την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ".
Ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε για την αναγκαιότητα ενός  ανανεωμένου κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού, προσθέτοντας πως απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
"Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς ... προτείνουμε συστράτευση με κοινή κάθοδο στις εκλογές", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι, αποκλείεται από την εν λόγω συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς τον, μέτωπο πλήρους διαφωνίας.
Αναφερόμενος στο 9ο συντακτικό συνέδριο έκανε λόγο για εθνικό πολιτικό γεγονός και όχι κομματικό και επανέλαβε τον στόχο περί "αυτοδύναμης Ελλάδας".
Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας επισημαίνοντας ότι, το κόμμα του είναι  "συνιστώσα ευθύνης σε μία συνισταμένη που κουβαλάει το βάρος της χώρας για την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση".
Το Σάββατο θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ομάδας Καταστατικού και θα συνεχιστούν οι ομιλίες των συνέδρων, ενώ για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η δευτερολογία του κ. Βενιζέλου.
Το συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή με την ψηφοφορία εκλογής Κεντρικού Οργάνου.
Να σημειωθεί ότι, από τις εργασίες απουσιάζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.
.pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: