Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Βροχή» πυροβολισμών Απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων, δύο φρουροί τραυματίες


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τις φυλακές Τρικάλων, με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έως και δέκα κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.

Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από ένα αυτοκίνητο συνεργών των κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.

Δεν είναι σαφές ακόμα εάν κάποιοι από τους κρατουμένους κατάφεραν να αποδράσουν.

Μετά την απόπειρα απόδρασης επικράτησε αναταραχή στις φυλακές και κρατούμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα.

Αποτέλεσμα της αναταραχής είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος ή κάποιοι απέδρασαν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται καταδίωξη έξω από τις φυλακές για το αυτοκίνητο από το οποίο προήλθαν πυροβολισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου η επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού, κατά την οποία σημειώθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των φρουρών και του βαρυποινίτη και των συνεργών του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: