Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ...


Ποινική δίωξη κατά πρώην στελεχών της ΔΕΗ με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία άσκησε την Παρασκευή ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την κατηγορία ότι υπέγραψαν σύμβαση για κατασκευή ενεργειακής μονάδας που ζημίωσε...
την εταιρία κατά 100 εκατ. ευρώ, δήλωσε στο Reuters δικαστική πηγή.
Η σύμβαση για την κατασκευή μονάδας σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι Ευβοίας, αξίας 250 εκατ. ευρώ περίπου, υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2007 από την τότε διοίκηση της ΔΕΗ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλό της Τάκη Αθανασόπουλο, που είναι πλέον Πρόεδρος του ταμείου αποκρατικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ.
«Πρόκειται για απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου», ανέφερε δικαστική πηγή. Οι διώξεις είναι ακόμα κατά παντός υπευθύνου και πρόκειται να προσωποποιηθούν αργότερα, σύμφωνα με την πηγή.
Εφόσον καταλήξουν σε καταδίκη, ανάλογες διώξεις επιφέρουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.
Η ΔΕΗ αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση για τις διώξεις. Ο Αθανασόπουλος δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.
Οι εγκαταστάσεις στο Αλιβέρι ολοκληρώθηκαν πέρυσι ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ΔΕΗ δεν θα έπρεπε να υπογράψει τη σύμβαση καθώς γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας, ανέφερε η πηγή.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σύμβαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η ΔΕΗ ζημίες πάνω από 100 εκατ. ευρώ καθώς αναγκάστηκε να καταβάλει αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στην κατασκευάστρια εταιρία ΜΕΤΚΑ και πριμ επιτάχυνσης ολοκλήρωσης του αγωγού στη ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, διώξεις για ηθική αυτουργία ασκήθηκαν και σε νόμιμους εκπροσώπους της ΜΕΤΚΑ, τα οποία επίσης δεν κατονομάζονται.
Πηγή: Reuters
http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: