Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις Αναβάλλεται για την Τετάρτη η συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό


O πρωθυπουργός έχει νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο
O πρωθυπουργός έχει νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για την Τετάρτη, στις 19:00, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Επί τάπητος παραμένουν ανοικτά πολλά θέματα, με αποτέλεσμα η καταβολή της δόσης του Μαρτίου να είναι ακόμα στον «αέρα».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το vima.gr, οι τροϊκανοί αμφισβητούν πλευρές της δημοσιονομικής διαχείρισης, εκτιμούν ότι δεν έχει αναληφθεί η απαιτούμενη δράση και είναι διατεθειμένοι την προσεχή Παρασκευή να αναχωρήσουν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, αφήνοντας την καταβολή της δόσης του Μαρτίου εκκρεμή.

Συγκεκριμένα, θεωρούν σημαντική την «τρύπα» των ασφαλιστικών εισφορών και προβλέπουν δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από την διαχείριση των ταμείων.

Για τον ΕΟΠΥΥ πιστεύουν ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει, ενώ επιμένουν στο θέμα της παρακολούθησης των οικονομικών των ΟΤΑ.

Ακόμη, επιμένουν στην είσπραξη του τέλους επί των ακινήτων από τη ΔΕΗ και στις διεκδικήσεις τους για κινητικότητα και απολύσεις προσωπικού στο κράτος.

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, του υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: