Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ανακοίνωση της διοίκησης Λουκέτο στην Delica Ελλάδας

Το κλείσιμο του εργοστασίου χαρτοποιίας στην Πάτρα ανακοίνωσε η SCA Hellas (πρώην Georgia Pacific) με το σήμα Delica. Η διοίκηση πρότεινε μειώσεις μισθών στο πλαίσιο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013 έως 60%, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Οι εργαζόμενοι δε συμφώνησαν και η εταιρεία αποφάσισε να προτείνει σε όλους πακέτο εθελουσίας εξόδου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά προχωρά σε οργανωτικές αλλαγές, ώστε να είναι σε θέση να προσαρμοστεί στην τρέχουσα κατάσταση και να εξασφαλίσει τη βιώσιμη παρουσία της στην ελληνική αγορά», τονίζει στην ανακοίνωση της η εταιρεία και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, οι μέτοχοι της SCA Hellas, δυστυχώς δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να προσφέρουν σε όλους τους εργαζομένους της SCA Hellas ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να κλείσουν το εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Πάτρα.

Αυτά τα μέτρα είναι αναγκαίο να ληφθούν, ώστε η εταιρεία να παραμείνει βιώσιμη, ανταγωνιστική και σε θέση να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος για τους πελάτες και τους καταναλωτές».

Η SCA Hellas, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει για τους συναδέλφους που επηρεάζονται όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, μέσω ενός πλάνου εθελουσίας εξόδου, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους προσφέρει σημαντικά υψηλότερες αποζημιώσεις, από αυτές που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος SCA Σουηδίας εξαγόρασε το καλοκαίρι του 2012 τον ευρωπαϊκό βραχιόνα της Georgia Pacific, μεταξύ των οποίων και την ελληνική εταιρεία SCA Hellas. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: