Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Διαδηλωτές πολιορκούν τη Βουλή της Κύπρου (Βίντεο)



diadilotes-poliorkoun-ti-voyli-tis-kuproy-vinteo 
Με ρωσικές και κυπριακές σημαίες Κύπριοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται έξω από την κυπριακή βουλή για το νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο.

Τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα πολιορκούν αυτήν την ώρα τη Βουλή, ενώ λεωφορεία με πολίτες απο άλλες πόλεις βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

Βασικά συνθήματα που ακούγονται: «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της» και «Ανεξαρτησία - Δημοκρατία - Ελευθερία» .

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματά κατά του κουρέματος και καλούν τους βουλευτές όπως καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανωμένα σύνολα καλούν τους πολίτες σε συμπαράσταση στις διαδηλώσεις για αντίσταση τους στις καταστροφικές προτάσεις της Τρόικας.

Εκ των πρώτων οργανωμένων πολιτών που έφθασαν στον χώρο ήταν μέλη της ΠΕΟ και της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών. Ο μεγάλος όγκος των συγκεντρωμένων βρίσκεται ήδη στην κάθετη λεωφόρου Λόρδου Βύρωνος μπροστά από το Αρχαιολογικό μουσείο σε απόσταση 50 μέτρων από τη Βουλή.

Ο χώρος ακριβώς μπροστά από το Κοινοβούλιο έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της και ενισχυμένη με μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμέσου Δράσεως (ΜΜΑΔ) ενώ έχουν τοποθετηθεί κάγκελα στο ύψος του δρόμου που βρίσκεται η είσοδος του παλιού νοσοκομείου απέναντι απο το κτίριο της Βουλής, προκειμένου να εμποδίζεται η έλευση των διαδηλωτών. 

Επίσης, δεκάδες τηλεοπτικά συνεργία ξένων ΜΜΕ βρίσκονται στην Κύπρο για να καλύψουν την συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής και οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου.    

Με πληροφορίες από sigmalive.com
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: